EKA :: Praesidium

Praeses

Angelika chyla

Dixit

Mag ik jullie voor stellen: onze Praeses Angelika Chyla
Ik heb haar leren kennen op het Eka-ledenweekend.
Daar zat ze meteen haar eerste cantus voor 
en ik moet eerlijk zijn, daar maakte ik het haar niet al te makkelijk (klein drankprobleem..kuch..kuch)
Maar ik leerde haar daar kennen als een goedlachse dame die duidelijk de touwtjes stevig in handen heeft, kordaat maar rechtvaardig. Dit alles combineert ze met een studie rechten en het nodige avondjes uitgaan.
Ik ben er zeker van dat zij EKA dit jaar naar nieuwe hoogtes trekt. Haar engagement is ontzettend groot, net zoals het aantal nieuwe ideeën dat ze heeft klaar staan voor dit nieuwe EKA-jaar. Het is meer dan duidelijk, Angelika is het toonbeeld van ‘work hard play hard’. Kom dus zeker eens een babbeltje met haar doen in de Sali."

Vice-praeses

Larissa

Dixit

Larissa heb ik leren kennen tijdens de EKA-reis naar Edinburgh in 2016. Eerste indruk: een lief, schattig meisje. Maar vergis je niet, deze sociologe in spe uit Boortmeerbeek neemt geen blad voor de mond! Larissa durft al eens avontuurlijk uit de hoek te komen met een felle haarkleur - ben jij ook zo benieuwd welke kleuren we dit jaar gaan te zien krijgen? - en ze is in haar vrije tijd een fervente loopster. In het weekend werkt ze in een cocktailbar, wat uiteraard veelbelovend is voor de cocktails die we dit jaar zullen geserveerd krijgen tijdens de feestjes!

De mannen die denken haar hart te kunnen veroveren moet ik helaas teleurstellen, ze heeft de liefde van haar leven al gevonden: haar hond Henky. Vorig jaar vervulde Larissa nog de rol van PR, dit jaar zal ze zich inzetten als vice-praeses aan de zijde van haar voormalige PR-collega. En ik ben ervan overtuigd dat ze dat met verve zal doen!

Quaestor

Jeroen Hadaya

Dixit

“Jeroen, 23, student Martketing, Quaestor van EKA en een fervent feestbeestje.

EKA’s geld bewaart hij als geen ander. Hij doet dit al een 2de jaar op rij en ik zou die taak aan niemand anders durven toevertrouwen (en nee het is niet omdat hij Joods is!).  Hij houdt van reizen en zijn grootste droom is geneesheer worden.

 

Zonder Jeroen zou de club helemaal anders zijn. “Leeg” is de juiste omschrijving. Hij is de sfeerbrenger op feestjes en gezellige avonden. Hij kan op elk gezicht een glimlach tevoorschijn toveren.

 

Je kan ook altijd terecht bij hem voor een babbel of advies. Hij zal je meteen de waarheid vertellen en windt er dus geen doekjes omheen. Daarnaast heeft Jeroen ook een “niet-zo-braaf” kantje. Hij houdt van een stevige portie van sarcasme en stoute moppen.

Kom dus af naar één van onze feestjes en met Jeroen erbij is het gegarandeerd een geslaagde avond.”

Ab Actis

Silke Marynissen

Dixit Maxine Goossens

Al voordat ze zich bij EKA aansloot, wist ik wat voor een geweldige en toffe meid Silke was (én is)! Toen ze zich vorig jaar aansloot bij EKA, was het ook super om te zien hoe een persoon kan openbloeien. Ze had haar plekje en een heleboel nieuwe vrienden gevonden!

Haar toewijding aan de club was zeker niet te ontkennen en je zal haar zeker niet hebben gemist op een activiteit van EKA. Ze is een onmisbare kracht achter de schermen van EKA die jullie zeker op de hoogte zal houden van al onze activiteiten! Haar schrijftalenten zijn te ontdekken in de mails en wie weet onthult ze haar muziek- en zangtalent ook wel eens op één van onze activiteiten?! Van een feestje houdt ze wel, maar ook op elke andere activiteit stond ze paraat! Daarom ben ik er zeker van, dat het komende jaar geweldig zal zijn met Silke als onze ab-actis!

Praetor

Stefaan mertens

Dixit Thomas voet

"Het was een koude, natte september in 2013. Ik herinner het me alsof het gisteren was. In die maand had ik het genoegen om Stéphane “komkommer” Mertens de Wilmars te verwelkomen in mijn leven. Wat hij met ovale, cilindervormige groentes heeft weet ik na al die jaren nog steeds niet…"


"Wat ik na 5 jaren vriendschap u wel kan vertellen over onze beleidseconoom in spe is dat hij een ambitieuze persoon is die gebeten is door Europese politiek. Ik ben daarom meer dan overtuigd dat Stefaan het politieke luik van EKA voor het tweede jaar op rij in goede banen zal leiden."

"Naast de actualiteit volgen om altijd klaar te kunnen staan met zijn mening is Stefaan een fervente sporter. Of het nu zwemmen is of gewicht heffen, Stefaan zal het wel minimaal wekelijks doen!
Dames, schrik er dus niet van als deze grote knuffelbeer u op date neemt naar de Basic-fit, voor bench press moet u namelijk voor de eigen veiligheid met twee zijn."

Praetor

David

Dixit Marco Goudstikker

David wordt dit jaar de nieuwe praetor van EKA naast Stefaan. Maar wees zeker, hij is niet bij EKA gekomen om de rechterhand van Stefaan te zijn (helaas, Stefaan). David is een ambitieuze, 22-jarige rechtenstudent aan de UA die weet wat hij wil. He knows his facts, and he will make sure to use them (against you). David is dan ook dé persoon bij uitstek om een (politiek) debat mee te voeren. Goed gekleed en met een glas rode wijn in de hand, staat David altijd paraat om zijn ongezouten, objectieve mening te geven over wat dan ook. Maar David is meer dan dat. David is een gezellige, doelbewuste en goudeerlijke kerel die positief in het leven staat. En hij zal er hoe dan ook voor zorgen dat er niks komt tussen hem en datgene wat hem gelukkig maakt.

Feest

Marie Heirbaut

Dixit Larissa

"Marie, voor het tweede jaar op rij verzorgt ze mee de EKA - feestjes. Een functe die dan ook op haar lijf is geschreven. Deze deerne weet immers wat een goed feestje moet bevatten: véél en lekkere drankjes die sterk genoeg zijn om je volledig los te krijgen. Maar onderschat haar niet: ook van een cantus is ze niet vies. Zingen, brullen, dansen én bijschenken... Oh ja, ze kan het ALLEMAAL!

Voor wie het niet wist: vorig academiejaar heeft ze Franse lessen gevolgd. Dus voor diegenen die Marie, haar feestkunsten of haar franse tongval willen ontdekken: aarzel niet! Ze is zeker van de partij."

Feest

Marco Goudstikker

Dixit Kristof

"Met veel plezier stel ik jullie voor aan onze nieuwe EKA feestkoning Marco. Ok, dat klinkt zeer formeel, 
want wanneer je deze mysterieuze jongen al snel leert kennen (zeker doen!) zal je al snel de bijnamen Goudstikker, Polo of Constantijn in de mond mogen nemen. 
Ik leerde Marco 3 jaar geleden kennen op ons debuut van de verkenningsdagen als nieuwkomende eerstejaars en sindsdien zijn we niet meer van elkaars zijde afgeweken. Voor een dansje onder het motto: laag, hard en diep; een glaasje of 7-8 (waarschuwing: gelieve Marco geen pure Gin te serveren aub) lekker pizza’tje bij Da Giovani; random belanden op de gekste feestjes in de grote stad; voor te flirten of gewoon een chill avondje maakt hij maar al te graag tijd. Vrienden staan veruit op n°1 en er zal geen seconde tijd zijn dat je je verveelt wanneer je in het bijzijn bent van deze malle Griekse Nederlander!
Zoals je al wel gemerkt zal hebben: "He has got it all!". En goed nieuws voor de girls: Marco is single & ready to mingle. Dus voor zij die wel zin hebben in een uitdagende challenge, go get him because he is worth it!
Marco, we gaan er een top en feestelijk jaar van maken."

PR

Jente Snoeck

Dixit

Hierbij stel ik jullie voor aan mijn blanke helft Jente Snoeck! Ik heb deze Wall-street-wolf een dikke drie maand geleden leren kennen en wist meteen dat het een maat zou zijn voor het leven! Hij is kerel met wilskracht talent en passie! Zorg er gewoon voor dat hij wat drank (Cara Pilsaangezien hij nogal graag bespaard) heeft en dan beleef je de beste momenten met hem! Dit jaar zal hij deel uitmaken van een fantastisch duo dat zal bestaan uit Jente en mezelf (Manasse)! Wij zullen EKAs PRs zijn voor het schooljaar 2017-18 en Bij deze hebben jullie al één van de PRs leren kennen!

Sport

Kristof

Dixit Wouter van linden

"Graag zou ik jullie voorstellen aan Kristof de Bois. Deze topkerel zal dit jaar voor de tweede keer het EKA praesidium versterken. Na eerder Praetor geweest te zijn, zal hij nu de functie van Opifex vervullen. “Opifex, What the fuck is dat?” hoor ik jullie al zeggen. Een vorige EKA Opifex omschreef deze functie altijd als “het hulpje”, maar het is meer dan enkel een hulpje. De Opifex is essentieel om het praesidium te ondersteunen waar ze hem het meest nodig hebben. Als Opifex moet je een waarachtige jack of all trades zijn, en ik ben er dan ook van overtuigd dat Kristof deze rol geweldig gaat vullen. Ook zal Kristof als sportverantwoordelijke EKA naar sportieve glorie proberen te helpen. Ambitieuze en sportieve Ekanen mogen dus altijd bij hem komen kloppen.
Enkele jaren geleden toen we allebei nog jonge(re) studentjes waren,heb ik Kristof voor het eerst ontmoet op het ledenweekend van een andere studentenclub, waar hij ook een jaartje in het praesidium heeft gezeten als P.R. Vanaf het begin had ik al door dat Kristof wel een toffe gast ging zijn. We zagen uiteindelijk allebei het licht en beseften dat EKA the place to be is. Als echte student vind je hem regelmatig in de Salamander terug, waar hij altijd bereid is een praatje met je te doen. Laat je vooral niet afleiden door zijn soms unieke humor, vanbinnen heeft hij een goed hart. Echte vrienden zal hij misschien proberen te overtuigen een volledige fles Gin te consumeren, maar geen zorgen daarna zal hij er ook voor zorgen dat je veilig in het ziekenhuis terecht komt."

Cultuur

Thomas voet

Dixit Jente Snoeck

Mij is de eer aangedaan jullie Thomas (of Voetje zoals ik hem zo liefkozend noem) voor te stellen, onze nieuwste cultuurkenner bij EKA. Ons Voetje is echt nen topkerel, altijd in de mood voor ne gezelligen babbel over een pint. Of drie. Of dertig. Echt waar, nog nooit iemand gekend met zo’n engelengeduld voor gelul, en zo’n begrip voor mijn lyrisch zat gezeik over de vrouwen. Buiten voor het zatte gezeik, staat Thomas ook altijd open voor een iets dieper, serieus gesprek. Althans, dat heb ik me laten vertellen. Ik geraak meestal niet verder dan het zatte gezeik. 
 
Naast alle onzin over pot en pint, is onzen Thomas ook één van de meest begripvolle, kalme mensen die ik het voorbije jaar het genot heb gehad te leren kennen. Zijn toewijding voor de vrienden, en de manier waarop hij altijd klaarstaat, wordt enkel geëvenaard door zijn talent in studieontwijkend gedrag. Misschien zijn ze aan elkaar gerelateerd. Naast die vriendelijkheid zit er toch een verassend kantje ruwe, sluwe politieke ambitie in. Onzen Thomas heeft dit jaar samen met een ander praesidiumlid blijkbaar ook een europees politieke protestvereniging en marche gezet. Althans, dat heb ik toch vernomen uit anonieme bronnen.
 
En voor de gurlz, Thomas is ook single en ready to mingle. En haastig op zoek naar een griet met kot – doe ons een genot en zorg dat deze spetter wat vaker wat langer kan blijven crashen. Ontneem ons zijn zatte escapades niet. Geïnteresseerden mogen mij altijd contacteren – ik zal de eerste screenings op mij nemen. Thomas is a busy man.
 

Cultuur

Maxine Goossens

Dixit

Mag ik jullie voorstellen aan Maxine Goossens. Deze 21 jarige studente sociologie is niet enkel een schone verschijning, maar ook een schat van een kind! Maar laat jullie niet misleiden door dat schattige snoetje van haar, want ze is niet zomaar een katje om zonder handschoenen aan te pakken en zal in een discussie steeds haar eerlijke mening geven. Maxine heeft zeker geen zittend gat. Zo is ze bijvoorbeeld ook animator bij Kindervreugd! Geloof mij, Maxine kan én doet het allemaal! Haar enthousiasme zal zeker niet ontbreken in de functie cultuur die ze komend jaar zal uitoefenen. Met haar interesse voor reizen, films, toneel, etc. ben ik er van overtuigd dat deze functie haar op het lijf geschreven staat! Buiten hard werken kan ze ook wel eens genieten van een goed feestje. Dan vind je haar met een cocktail in de hand op de dansvloer!

Maxine ik kijk er naar uit dit jaar met jou samen te werken. Jij gaat dat geweldig doen en dat we veel samen mogen dansen in De Sali! Op een goed jaar!

Meter

Wouter van linden

Dixit David

 

"Wouter is iemand die wel wat weet over het studentenleven en hiervoor al bij andere studentenverenigingen actief was. Vandaar heeft hij zijn vele toffe, maar ook vreemde verhalen. Afkomstig uit het bruisende Ekeren kun je hem nu vinden in de studentenbuurt van Antwerpen die hij als zijn broekzak kent. Volledig in de sfeer van EKA weet hij naast plezier maken ook veel van politiek en is niet bang om zijn goed gefundeerde mening te geven over gebeurtenissen en problemen in de wereld. Kortom het is een toffe gast waarmee je kunt afspreken. Maar als je dat doet, weet dan dat hij altijd zeker minstens een kwartier te laat is."

Meter

Tom Michiels

Dixit

Ik voel me vereerd dat ik iets mag schrijven over de enige echte Tom Michiels, de heetste teen uit ons praesidium! Vorig jaar heeft hij zijn uiterste best gedaan als praeses en dit jaar blijft hij ons nog een jaartje lastigvallen als peter van EKA. Tom is, om het in 1 woord te zeggen, een figuur. Je herkent hem aan zijn sigarettengeur en red bull blikje in zijn hand en natuurlijk ook zijn fan-tas-tische West-Vlaams accent. Ondanks dit grote minpunt is Tom een toppertje van formaat en ben ik enorm blij dat hij ons team nog een jaartje vervolledigt

Mentor

Steven gagelmans

Dixit

Het is mijn eer om Steven aan jullie voor te stellen! De oud vice-praeses Gagelmans is een bekend gezicht binnen EKA en sinds kort vervult hij de rol als mentor. Zelf heb ik Steven leren kennen tijdens mijn eerste praesidiumweekend op de cantus, waar hij cantor was.

Hij is naast afgestudeerd ook iemand die graag een pint drinkt en een babbeltje slaat over alles en nog wat, want hij is van alle markten thuis. Onze veteraan is in het verleden al dienstig geweest met raad en daad, tips en tricks, zijn passie voor de club is er met de jaren niet minder op geworden.


Steven speelt ook gitaar en kan je een echte muziekliefhebber noemen, met een voorliefde voor het het zwaardere genre. Hij is ook een zeer eerlijk, slim persoon met verantwoordelijkheidsgefühl, ja toch ook een beetje verlegen, maar hij heeft het allemaal. Bij Steven kan je met alles terecht!